Blijf top of mind met snippet video.

Blijf top of mind met snippet video.

Een snippet video is een kort fragment van een langere video. Ze worden gebruikt om de belangrijkste of interessantste delen van een video te laten zien, waardoor kijkers een idee krijgen van waar de video over gaat.

Waarom snippets video’s?

Eerst en vooral waarom zou je ‘snippet video’ moeten maken?
Hieronder sommen we een paar redenen op:

Blijf top-of-mind:
Door regelmatig nieuwe content (snippets) te delen blijf je in het hoofd van je doelgroep. Je bent dan niet alleen aanwezig op hun tijdlijn, maar ook in hun gedachten.

Je bereik vergroten:
Door snippets video’s te posten vergroot je de kans dat mensen jouw berichten delen of taggen. Hierdoor krijg je meer bereik en wordt je zichtbaarheid vergroot.

Er zijn heel wat redenen waarvoor je snippet video’s kunt inzetten. Dit hangt vaak af van hoe actief je online al bent op sociale media. Een van de grootste redenen is voor de promotie van: een aankomend evenement, een nieuw product, een Webinar of livestream, een video-reeks,… de lijst is eindeloos.

Hoe begin je eraan?

Het maken van snippet video’s is niet moeilijk en kan op verschillende manieren worden gedaan. Hieronder volgen enkele stappen die je kunt volgen om snippet video’s te maken:

 1. Bepaal het doel:
  Bedenk wat je wilt bereiken met de snippet video, bijvoorbeeld meer verkeer naar je website, meer betrokkenheid van je publiek of meer verkoop.
 2. Selecteer de snippet:
  Bekijk het videobestand en selecteer het fragment dat je wilt gebruiken voor de snippet video. Zorg ervoor dat het fragment een belangrijkste inspirerende of waardevolle boodschap is.
 3. Bewerk het fragment:
  Bewerk het fragment door het in te korten tot de gewenste lengte en door eventueel tekst, muziek of effecten toe te voegen om het interessanter te maken.
 4. Exporteren en delen:
  Exporteer de snippet video en deel deze op de gewenste sociale media-platforms, e-mailmarketingcampagnes of website-landingspagina’s.

Welke software gebruik je hiervoor?

Er is heel wat software die je kan gebruiken voor zowel desktop computers (Pc/Mac) of apps via smartphone of IPhones.

Professionele software voor desktop computers: Adobe Premiere, Final Cut Pro,…
Gratis software voor desktop computers: Apple Imovie, Davinci Resolve, Lightworks, VSDC,…

Een handige tool voor smartphone gebruikers die we zelf ook gebruiken: You Cut Editor

Een overzicht van IPhone apps kan je hier vinden.

Lees ook dit artikel: Hoe belangrijk is de videomontage voor jouw videomarketing?

Hoelang moet een snippet video duren?

Meestal duurt een snippet video niet langer dan 10 tot 30 seconden. Er is geen vaste formule.

Conclusie

Heb je dus een eigen Youtube-kanaal of maak je een bepaalde video-reeks over interessante content die te maken heeft met jouw product of dienst? Overweeg zeker snippet video’s.

Wil je het potentieel van videomarketing maximaliseren?  Talk to us!